Man zwaargewond na schietpartij Tramsingel Breda. foto Erik Eggens
Man zwaargewond na schietpartij Tramsingel Breda. foto Erik Eggens

November 2012: Een miljoenenvilla en chaos op de Tramsingel

Algemeen

Nieuwe villa kopen? De miljoenenvilla van projectontwikkelaar Heja wordt via een executieveiling verkocht. Het failliete bedrijf heeft een hoop vastgoed, waarvan een deel per veiling verkocht wordt. De villa aan de Overakkerstraat deed dienst als kantoor.

De veiling zou zomaar op een prima moment kunnen komen. Een dag nadat bekend wordt dat Heja's villa onder de hamer gaat, wint een Bredanaar 1 miljoen euro in de Staatsloterij. De gelukkige Brabander krijgt dit bedrag belastingvrij uitgekeerd.

In Tuinzigt gebeuren er minder leuke dingen. Een 71-jarige vrouw ligt vier weken dood in haar flat als ze door politie en brandweer uit haar woning wordt gehaald. Een misdrijf wordt snel uitgesloten en buurtbewoners weten te vertellen dat ze altijd al erg op zichzelf was.

Op 1 november 2012 wordt bekend dat schoenenwinkel House of Shoes failliet is. De keten was eigenaar van 41 winkels, waaronder een filiaal aan de Lange Brugstraat in Breda.

Later die maand is er veel verwarring op rondom de Tramsingel. Een 28-jarige man lijkt neergeschoten te worden op de Tramsingel en raakt daarbij zwaargewond. Later blijkt dat er geen sprake is van een schietpartij, maar van een aanrijding. De man overlijdt uiteindelijk een dag later in het ziekenhuis. Een 56-jarige Bredanaar meldt zich diezelfde dag op het politiebureau en wordt aangehouden.

Breda blijkt overigens de beste uitgaansstad van Nederland te zijn. Dat komt naar voren uit een analyse van ruim 15-duizend beoordelingen op Zoover. Met een 8,8 eindigt Breda net voor Groningen en Utrecht. Als stedentrip keldert de Nassaustad wel. Maastricht neemt de eerste plaats in en Breda is terug te vinden op zeven.

De eigenaar van snackbar Panaché, Wirtmer van Gils, wordt gearresteerd omdat hij de verzegelde deur van zijn zaak verbrak. Van Gils kwam al eerder in opspraak en lag regelmatig in de clinch met de gemeente. Omdat hij niet over de benodigde vergunning beschikte, moest hij zijn zaak sluiten. Na een kort geding besluit de voorzieningenrechter dat hij toch open mag.