Strategische alliantie BredaVandaag.nl en brabant10

Economie

BREDA - BredaVandaag.nl en brabant10 zijn een strategische alliantie aangegaan. De grootste regionale commerciële TV-zender van Nederland ziet in de Bredase nieuwswebsite een perfecte aanvulling op haar media-aanbod. De deelname past in de ambitie van brabant10 om als mediabedrijf een toonaangevende rol in Brabant te kunnen spelen.

Brabant10 en BredaVandaag.nl gaan samen de webactiviteiten verder uitbouwen. “De ervaring van brabant10 met online video’s samen met de ervaringen en positie die BredaVandaag.nl heeft opgebouwd, biedt unieke kansen voor de toekomst”, stelt Xander Knop, operationeel directeur brabant10.

Zelfstandige nieuwssite
BredaVandaag.nl blijft als Bredase nieuwssite bestaan, met eigen nieuwsberichtgeving, analyses en opinie. De site doet sinds eind augustus 2008 op eigenzinnige wijze via internet verslag van wat er in Breda leeft. Daarmee bereikt BredaVandaag.nl een nog steeds groeiend lezerspubliek. In 2010 nam het aantal unieke bezoekers met meer dan 100% toe.

Hoofdredacteur en eigenaar van BredaVandaag.nl Wijnand Nijs sluit zich aan bij de woorden van Knop. “Ik verwacht dat we hiermee een goede stap kunnen maken, zowel organisatorisch als inhoudelijk. Dit biedt BredaVandaag.nl een mooi perspectief. Ik heb er veel zin in.”

Over Bredavandaag.nl
BredaVandaag.nl werd in augustus 2008 gelanceerd. Jaarlijks bereikt de site op dit moment zo’n 700-duizend unieke bezoekers.

Over brabant10
Brabant 10 is de grootste commerciële regionale TV-zender van Nederland. Dagelijks maakt de zender een uur TV voor Brabant. De zender heeft een wekelijks bereik van tussen 200.000 en 300.000 kijkers.