Het Rat Verleghstadion gezien vanuit de lucht. foto Wijnand Nijs (met dank aan Helicentre.nl)
Het Rat Verleghstadion gezien vanuit de lucht. foto Wijnand Nijs (met dank aan Helicentre.nl)

NAC stelt financieel directeur aan

NAC

STEENAKKER - NAC heeft een nieuwe financieel directeur aangesteld. De 43-jarige Edwin Gerritsen heeft onder anderen op de afdeling financiën van de KNVB gewerkt en is afgelopen maandag begonnen. Volgens een woordvoerder van de club was het tijd voor een verdergaande stap om de kwaliteit van het financieel beleid te verbeteren.

"De afgelopen twee jaar heeft NAC een nieuwe financiële afdeling neergezet, wat mooie vorderingen tot gevolg had. Er dient nu een nieuwe ontwikkeling te komen. Met Edwin hebben we een ervaren persoon in huis gehaald die het mogelijk maakt om op strategisch gebied belangrijke stappen te zetten", stelt de woordvoerder.

De financieel directeur gaat het managementteam versterken en zal zich vooral bezighouden met het doorvoeren van een nog gezondere financiële beleidsvoering. "Daarnaast zijn zijn taken gefocust op het maken van een verdere kwaliteitsslag."

Gerritsen neemt de positie van Monique Aaldering in, die als controller werkte op de financiële afdeling. Aaldering begint voor haarzelf, "maar zal voorlopig wel aanblijven en nauw verbonden blijven met NAC", meldt de voetbalclub.

Met de komst van Edwin Gerritsen en het eerder aanstellen van een commercieel directeur krijgt NAC weer een vierkoppige directie. Voor de begroting is dit niet negatief, laat de club weten. "Door verschillende verschuivingen en vervangingen is het financiële gevolg beperkt gebleven."