Een woning aan de Raaimoeren in de Haagse Beemden werd vrijdagavond 4 januari overvallen. foto Perry Roovers / SQ Vision
Een woning aan de Raaimoeren in de Haagse Beemden werd vrijdagavond 4 januari overvallen. foto Perry Roovers / SQ Vision

Alle verdachten overval Raaimoeren op vrije voeten

Algemeen

HAAGSE BEEMDEN - Ook de twee mannelijke verdachten in het onderzoek woningoverval Raaimoeren zijn in vrijheid gesteld. Dat meldt het Openbaar Ministerie vrijdag. Maandag werd al bekend dat de 19-jarige vrouw naar huis mocht.

Op vrijdagavond 4 januari 2013 vond er in een woning aan de Raaimoeren in Breda een gewapende overval plaats. Een bewoner raakte zwaar gewond tijdens zijn vlucht uit het huis. Daarna werd op het Moerenpad een motoragent met een mes gestoken.

In de loop van de avond konden drie personen worden aangehouden, een 19-jarige vrouw, en twee mannen van 29 en 32 jaar. De vrouw is aan het begin van deze week op vrije voeten gesteld. Het OM besloot haar niet langer in hechtenis te houden.

Op dinsdag werd door de rechter-commissaris de inverzekeringstelling van de twee mannen getoetst. Zij bleven op last van de rechtbank langer vast op verdenking van betrokkenheid. Op donderdag werd de 32-jarige man voorgeleid en de bewaring van hem werd toegewezen. Vanmorgen besloot op basis van nieuwe informatie van het OM de rechter-commissaris de verdachte op vrije voeten te stellen.

Het onderzoek naar de gewelddadigheden en de rol van de drie personen is nog in volle gang.