Logo bredavandaag.nl
foto Colina Boeren/ImiraFoto
foto Colina Boeren/ImiraFoto

Amphia concentreert oncologische zorg

BREDA/OOSTERHOUT – 25 oncologie patiënten van het Amphia Ziekenhuis verhuizen 25 januari naar de volledig vernieuwde afdeling Oncologie/Hematologie op locatie Molengracht in Breda.


De patiënten worden nu verpleegd in het ziekenhuis aan de Langendijk. Door deze intensieve zorg op één locatie te concentreren, kan sneller overleg plaatsvinden tussen de betrokken medisch specialismen. “Dit komt de kwaliteit van de behandeling ten goede. Patiënten weten eerder waar zij aan toe zijn en hoeven bijvoorbeeld niet meer in een ambulance tussen locaties op en neer te reizen”, zo stelt het ziekenhuis.

Een goede, optimale zorgvoorziening is voor deze, vaak kwetsbare patiëntengroep, van groot belang, zo stelt internist-oncoloog Bert-Jan ten Tije. “Medisch specialisten zoals chirurgen, internisten, longartsen, radiologen zijn intensief betrokken bij de behandeling van deze patiënten . Met de zorg op twee locaties, vraagt afstemming soms meer tijd. Dat is met de verhuizing nu verleden tijd”, aldus Ten Tije. “Daarbij komt dat op het terrein van Amphia, locatie Molengracht, ook het Instituut Verbeeten Breda gevestigd is. Hier vindt de bestralingsbehandeling plaats.”

Voor leukemiepatiënten en patiënten die voor stamceltransplantatie naar het Amphia Ziekenhuis komen, is de verpleegafdeling op de locatie Molengracht volledig verbouwd volgens de nieuwste inzichten. “Deze patiënten moeten vaak voor een langere tijd onafgebroken in een afgesloten ruimte verblijven. Juist voor hen is het plezierig als zij in een fijne omgeving terecht komen waar alle zorg nabij is die zij nodig hebben”, aldus Ten Tije.

Het behandelcentrum voor dagbehandeling met chemotherapie blijft gehuisvest op locatie Langendijk.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief