Het veld van NAC wordt met een zeil beschermd tegen de kou. foto NAC
Het veld van NAC wordt met een zeil beschermd tegen de kou. foto NAC

Veld NAC ligt er warmpjes bij

NAC

STEENAKKER - Terwijl de veldploeg in het Rat Verleghstadion zijn uiterste best doet het veld speelklaar te maken voor de wedstrijd van zaterdag tegen VVV, richt NAC zich al op de toeschouwers. De Bredase club adviseert toeschouwers zich vooral warm aan te kleden en daarbij ook goede schoenen niet te vergeten.

Het advies voor goed schoeisel geldt vooral de tribunes. Sneeuw en vorst zorgden voor gladde plaatsen op de tribunes. NAC probeert wel de tribunes zo goed mogelijk begaanbaar te maken.

Het veld is deze vrijdag nog altijd afgedekt en wordt op die manier beschermd tegen eventuele sneeuwval. Daarnaast draait de veldverwarming op volle toeren. Op kwestbare plaatsen staan er bovendien nog lampen boven het veld die het gras een laatste groeistuip moeten bezorgen.

Het veld ligt er prima bij, zo meldt Erwin Braspenning via twitter. "Mooi groen. Nu alle doeken droog wapperen dan alles terugleggen. Morgen alles eraf, maaien, lijnen, goals zetten, reclame, dugouts..."

De acteurs op het veld hadden deze week zo hun eigen ijsproblemen na terugkeer van het trainingskamp in Valencia. Door de sneeuw weken de Bredase voetballers al uit naar verschillende velden in en om de regio.

NAC - VVV begint zaterdag om 19.30 uur