Stefaan Eskes. foto Erik Eggens
Stefaan Eskes. foto Erik Eggens

Eskes: ‘Meer rommel dan ik verwacht had’

NAC

STEENAKKER - Stefaan Eskes had tijdens de eerste periode als directeur bij NAC meer willen brengen, vooral op commercieel vlak. Dat vertelde hij tegenover NAC-tv na afloop van de nieuwjaarsreceptie deze week.

Volgens Eskes kwam dat onder meer door de situatie die hij aantrof bij de club. “Er lag meer rommel op te ruimen dan ik gedacht had”, zo vertelde de Haarlemmer. “Door intern de boel op de rails te krijgen heb ik naar buiten toe wel een en ander laten liggen. Dat moet anders dit jaar.”

“Ik had op commercieel vlak meer willen doen. Ik heb niet alle doelen bereikt voor mezelf en dus ook niet voor de organisatie”, zo vertelde hij. Eskes was veel tijd kwijt om de financiële situatie van de club te borgen en alles zo te organiseren dat een herhaling van het debacle van het jaar ervoor voorkomen kon worden. “We zijn nog elke dag bezig met het gezond maken van de club.”

Rond de nieuwjaarsreceptie sprak Eskes zich ook uit over de sportieve doelstelling van de Bredase club. NAC richt zich dit seizoen op handhaving in de eredivsie, daar was hij duidelijk in. “We hebben de eerste seizoenhelft teveel laten liggen om te praten over op welke plek we moeten eindigen. Daar moet je reëel in zijn. Ik zou blij zijn als we vijftiende worden. Duidelijk is dat zeventiende plaats te laag is.”