Ruime winst voor NAC in de tweede wedstrijd na de winterstop: 0-4 bij RKC. foto Peter Visser
Ruime winst voor NAC in de tweede wedstrijd na de winterstop: 0-4 bij RKC. foto Peter Visser

Ark van NOAD brengt NAC zege

NAC

WAALWIJK - Het is een terugkerend ritueel. Een ludieke combi naar de uitwedstrijd bij RKC. Dus voer de Ark van NOAD uit naar Waalwijk. Het bleek zaterdagavond geluk te brengen. NAC won met ongekende ruime cijfers (0-4) en maakt een 'reuzesprong' op de ranglijst.

NAC en RKC maakten er zaterdag een leuke wedstrijd van. Voor beide ploegen was duidelijk dat drie punten meer dan welkom waren. Voor NAC in elk geval om aan de schermutselingen rond de onderste twee plaatsen te ontsnappen. En dat is nu gelukt NAC staat op 20 punten, 'gewoon' dertiende. Een puntje meer dan PEC, Heerenveen en Roda JC. Dat blijft dus spannend, maar vijf meer dan VVV en zeven meer dan Willem II.

NAC greep rond minuut 55 de zege. In een minuut was het twee keer raak. Eerst Verbeek, daarna Buijs. Na de 0-2 poogde RKC nog wel terug te komen, maar NAC liep uit. 0-3 door Schalk in de 80e minuut en 0-4 in de extra tijd door Botteghin. Net als vorige week tegen VVV. Maar toen was dat goed voor de volle drie punten. Die waren nu in de tas.

Komende week kan NAC een drieslag slaan als PEC op bezoek komt. En dan kan het voor NAC zomaar ineens lente zijn.