De wandeling richting de Grote Kerk van hoge militaire functionarissen en hoogleraren van de KMA foto Janet Olde Wolbers
De wandeling richting de Grote Kerk van hoge militaire functionarissen en hoogleraren van de KMA foto Janet Olde Wolbers

KMA start met eerste Defensiemasterstudie

Algemeen KMA

CENTRUM - De Faculteit Militaire Wetenschappen (FMW) start vanaf februari op de KMA met de eerste masteropleiding van Defensie. De tweejarige Engelstalige opleiding Military Strategic Studies word 1 februari geopend door Secretaris-generaal Erik Akerboom.

De studie heeft een specifiek militaire invalshoek. Studenten verdiepen zich in de relatie tussen politiek en vele soorten militaire macht. Dat gaat van het gebruik van terreur tot aan cyber- en nucleaire dreigingen.

De masteropleiding werd eind november vorig jaar getoetst door een internationaal panel en positief beoordeeld. Dat houdt in dat de opleiding erkende wetenschappelijke mastergraden mag verlenen aan haar studenten.

De twintig officieren die op 1 februari starten met de opleiding en verdeeld zijn over drie afstudeerrichtingen behoren tot een pilot groep. Vanaf september 2013 start jaarlijks een reguliere masteropleiding met een potentiƫle doelgroep van 45 studenten, waarvan een kwart burger zal zijn.