Foto Flickr.com
Foto Flickr.com

Breda krijgt internationale hondenhardloopwedstrijd

Algemeen

BREDA - Breda krijgt dit voorjaar een tweedaags hardloopevenement. Het aparte van dit evenement is dat de hardlopers samen met hun hond rennen. Op 20 en 21 april is er de zogenaamde Canicross, waarbij deelnemers uit Frankrijk, Engeland, België en Duitsland worden verwacht.

Ook het Bikejoring, waarbij de hond voor de fiets loopt, wordt dit jaar geintroduceerd. In de Mastboscross zit al drie jaar een Canicrossonderdeel geïntegreerd, maar nu werd het tijd voor een apart evenement. Organisator John van Zundert verwacht ongeveer tweehonderd man per dag.

"Een paar jaar geleden was deze sport nog niets. Toen kregen we bij de Mastboscross met hangen en wurgen genoeg deelnemers bij elkaar. Nu zit die cross al helemaal vol. Je ziet dat 't flink aan het groeien is", aldus Van Zundert.

Het evenement is op 20 april in Breda noord en op 21 april gaan de lopers en hun dieren het Mastbos in. Er zijn vier verschillende disciplines: Bikejoring (5-8 Km), Canicross lange-afstand (5-8 Km), Canicross korte afstand (2-3 Km) en de Kids Run (1 Km).

"Zeker bij Bikejoring moet je een enorm goede band hebben met je hond. Die moet namelijk feilloos naar je luisteren, anders gaat hij links langs de boom en jij rechts. Dat wil je niet, want het gaat toch best snel", legt Van Zundert uit. "Veel oud-hardlopers vinden het prettig om met hun hond te lopen. Je wordt een team en je blijft ook nog eens fit."

De inschrijving start op 1 maart. Of deelnemers na de loop de afstand moeten overdoen met een plastic zakje, is niet bekend.