Koningin Beatrix met kleindochters bij Breda Hippique 2010. foto Jorgen Janssens
Koningin Beatrix met kleindochters bij Breda Hippique 2010. foto Jorgen Janssens

Beatrix in Breda: 'Indrukwekkend haar te ontmoeten'

Algemeen

BREDA - Koningin Beatrix deed in haar periode als koningin meerdere malen Breda aan. Zoals bij de opening van het Graphic Design Museum, en twee jaar geleden bij Breda Hippique, waar ze tot verrassing van velen met haar kleindochters een kijkje kwam nemen.

Verrassing
Mathé Bögels maakte als voorzitter van Breda Hippique de koningin mee tijdens dat bezoek aan Breda. “Voor mij en voor alle medewerkers van Breda Hippique was het een geweldige verrassing. Bijzonder was ook dat het voor het eerste was dat ze met haar kleindochters in het openbaar optrad. Dat hoorden we pas de avond van tevoren.”

De voorzitter van het paardensportevenement ervoer wat ook andere memoreerden, namelijk dat zij zich terdege voorbereidt en goed op de hoogte is. “Ze wist precies bij wat voor evenement ze aanwezig was, toonde ook veel interesse voor de nationale equipe die toen aanwezig was. Het was indrukwekkend haar te mogen ontmoeten.”

Bögels was onder de indruk. “Echt geweldig. Ik ben trots dat ik dat heb mogen meemaken. Ik waardeer ten zeerste datgene dat ze doen. Het is een groot goed dat het koningshuis bestaat. Ze is absoluut een bindend persoon.”