Buurtonderzoek in Princenhage na een inbraak op klaarlichte dag. foto Perry Roovers
Buurtonderzoek in Princenhage na een inbraak op klaarlichte dag. foto Perry Roovers

Update: Drie inbrekers Princenhage gepakt na tips

Politie

PRINCENHAGE - De politie heeft dinsdagmiddag drie inbrekers aangehouden op verdenking van een inbraak bij een woning aan de Ambachtenlaan. Een van de inbrekers is op zolder betrapt en de andere twee zijn na een melding van een alerte getuige in de directe omgeving aangehouden.

Rond 13:00 uur kwam een melding bij de politie binnen dat er werd ingebroken in een woning aan de Ambachtenlaan in Breda. Diverse politieagenten gingen naar het betreffende adres en gingen in de buurt op zoek naar de daders. Tevens werd een Burgernetbericht verzonden aan 1044 abonnees met daarin het signalement van een van de daders.

Bij de doorzoeking van de woning is op de zolder een 20-jarige man uit Breda betrapt en aangehouden. Andere agenten zochten in de omgeving naar de overige daders. Zij kregen hierbij een tip van een alerte getuige die twee mannen had zien wegrennen en de agenten gingen vervolgens de aangewezen kant uit. In de Nestelmakerstraat hebben zij twee mannen (18 en 19 jaar) aangehouden op verdenking van de woninginbraak. De drie verdachten zijn overgebracht naar het cellencomplex.