Afbeelding
Politieteam Weerijs

Engelsman ingesloten na doodsbedreiging restauranthouder

Politie

GINNEKEN - De politie heeft dinsdagavond een 26-jarige Engelsman aangehouden wegens bedreiging. Kort voor 21.20 uur zou de Engelsman de 47-jarige eigenaar van een restaurant aan de Bouvignelaan bedreigd hebben. De eigenaar heeft aangifte gedaan.

De restauranthouder verklaarde dat drie mannen het restaurant binnen kwamen en gasten in het Engels aanspraken. Daarnaast graaiden ze in de snoeppotten. Daarop liep de 47-jarige met gespreide armen op het drietal af, om ze naar buiten te begeleiden. Terwijl hij dat deed vertelde hij hen in het Engels dat de zaak zo dicht zou gaan.

Op dat moment riep een van de mannen "I kill you", en gooide de inhoud van een blikje Red Bull over de restauranthouder. Deze kreeg ook een klap in de richting van zijn gezicht, waardoor zijn bril afviel.

Toen er meerdere personeelsleden op de situatie afkwamen zijn de drie mannen in een kleine witte vrachtauto gevlucht. Deze wagen is later door agenten aan de kant gezet, waarna de verdachte werd aangehouden en ingesloten.

Woensdagmorgen verklaarde de Engelsman dat het allemaal één groot misverstand was geweest, hij wilde namelijk alleen de weg vragen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.