Hennepbord. foto Erik Eggens
Hennepbord. foto Erik Eggens

Vijf arrestaties bij drugspand Wilhelminasingel

Politie

CENTRUM - De politie heeft dinsdagavond in een woning aan de Wilhelminasingel een partij harddrugs en een vuurwapen aangetroffen. Vijf mensen werden gearresteerd, twee van hen zitten nog vast.

De politie vermoedt dat vanuit het pand drugs gedeald werd. De twee verdachten die nog vast zitten zijn de 40-jarige bewoner en een 48-jarige Bredanaar. De aanleiding tot het onderzoek en de actie waren vijf tips aan Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) over drugs dealen vanuit deze woning.

Volgens de melders leverde dit forse overlast op in de omgeving. De wijkagenten stelden de drugsoverlast aan de orde waarna besloten werd om het pand te observeren.

Postende agenten zagen dinsdagavond dat in het bedoelde pand het een komen en gaan was van bezoekers. Twee van hen, een 40-jarige Bredanaar en een 44-jarige Oosterhouter, werden op straat aangehouden met drugs die vermoedelijk in het pand gekocht waren. Na deze bevestiging werd besloten om een doorzoeking te doen in het pand, waarbij de 40-jarige bewoner werd aangehouden.

Een 48-jarige man een 48-jarige vrouw uit Breda werden eveneens aangehouden. De mannelijke verdachte was uit het pad gekomen en bij de vrouw in de auto gestapt. Zij werden met hun auto omstreeks 22.15 uur op de Buys Ballotstraat staande gehouden en gearresteerd.

De doorzoeking werd geleid door de rechter-commissaris. Er werd daarbij gebruik gemaakt van een speurhond. Er werden onder meer grote brokken crack en enkele tientallen bolletjes cocaïne aangetroffen. Ook vonden de agenten een doorgeladen revolver met munitie. De drugs en het vuurwapen zijn in beslag genomen.