Afbeelding

Studentenhype: Breda stuurt weinig liefdesberichtjes

Algemeen

BREDA - Avans Breda heeft sinds kort een eigen Gespot!-Facebookpagina. De pagina's, waarop mensen anoniem liefdevolle oproepen kunnen plaatsen, schieten op universiteiten en hogescholen als paddestoelen uit de grond.

Op de pagina's van de Universiteitsbibliotheek van Utrecht en de Universiteitsbibliotheek van Groningen loopt het storm, op die van de Avans nog niet zo.

Het fenomeen doet een beetje denken aan het tijdschrift Rails, dat de NS tot 2008 in de trein verspreidde. Daar was altijd een pagina te vinden met berichtjes van mensen die een leuke man of vrouw hadden gezien of ontmoet in de trein. Via de berichtjes, die met persoonsbeschrijving en vermelding van tijd, datum en traject geplaatst werden, kon men in contact komen met elkaar.

Sinds enige tijd zijn er op Facebook dus online-varianten van. Voornamelijk op opleidingen, maar er is ook een Hartstocht-in-de-trein-pagina. En nu is er dus ook een voor de Avans, al is het daar nog erg rustig.

Er is zelfs een pagina voor de hele stad Breda, waar onlangs het tweede bericht verscheen. Of de rust komt omdat de Nassaustad geen universiteit of universiteitsbibliotheek heeft, dat is niet bekend. Maar er lopen voldoende mooie mensen rond in Breda, dus waarschijnlijk groeien de pagina's nog wel.

Op de NHTV hebben enkele studenten al wel de smaak te pakken. Sinds 8 januari kent ook deze opleiding een eigen pagina, waar al wel enkele berichtjes op geplaatst zijn.