Wegens omstandigheden gesloten. foto Wijnand Nijs
Wegens omstandigheden gesloten. foto Wijnand Nijs

Geddes & Gillmore: ‘Ze zijn toch niet failliet hè?’

Economie

CENTRUM - Via de telefoon kreeg ze geen gehoor, vandaar dat de Bredase klant van Geddes & Gillmore in de auto was gestapt. Bij aankomst in de Wilhelminastraat wordt haar vermoeden bevestigd: dicht.

“Ze zijn toch niet failliet hè?”, zegt de vrouw, die niet met haar naam in het verhaal wil. “Ik had hier vorige week donderdag een jas gekocht, maar die moest naar de coupeuse. Maandag had ie opgehaald moeten worden.” Maar dus wel. De hoofdvestiging van Geddes & Gillmore aan het Minervum werd deze week failliet verklaard. Ook dertien andere winkels in het land zijn vooralsnog dicht.

Dochter komt inmiddels ook uit de auto gestapt. “Ze zijn failliet”, maakt moeder duidelijk, nog eens een blik werpend op het printje achter de deur. ‘Wegens omstandigheden tijdelijk gesloten’, staat er te lezen. “Ja, ik had al afgerekend. Dat doe ik normaal nooit vooraf, ook geen aanbetalingen. ‘Jullie kunnen wel failliet gaan in de tussentijd’, zeg ik dan.”

Nu lijkt dat toch gebeurd. Om veel geld ging het niet, stelt ze. “Nee, dat valt mee. Het was al flink uitverkoop.” Wat er nu gebeurt met haar aankoop? “Die ligt binnen. De curator? Die ziet me komen.”