Logo bredavandaag.nl
Buurthuis Geeren-Noord. foto Erik Eggens
Buurthuis Geeren-Noord. foto Erik Eggens

Gemeente in gesprek met slecht draaiende wijkcentra

BREDA - De gemeente gaat praten met bewoners in wijken waar de wijkcentra en buurthuizen zelfs met bijdrage van de gemeente niet genoeg geld opbrengen. Deze centra zijn veelal onderbezet, waardoor de gemeente vindt dat een gesprek over de maatschappelijke functie hard nodig is.


De gemeente wil daarmee zorgen dat de vraag naar maatschappelijke activiteiten in de wijk helder is en in beeld brengen welk activiteitenaanbod er nu al is. Ze wil duidelijke afspraken maken met de wijken over hoe nu verder te gaan en kijken welke partijen eventueel nieuwe activiteiten op zich kunnen nemen.

Dit alles valt samen onder de noemer 'Buurthuis van de Toekomst en wordt uitgewerkt in met name Tuinzigt, Haagpoort, Haagse Beemden, Heuvel, Hoge Vucht en Doornbos-Linie.

De wijkcentra die op dit moment op eigen kracht draaien, met slechts een beperkte financiële bijdrage van de gemeente, blijven tot en met 2015 ondersteuning ontvangen. Dat gaat om Liesbos, de Koe, Vianden, Klooster, Pekhoeve, Web, Belcrum, Poelewei en de Drie Linden.

Meerdere wijkcentra hebben aangegeven samen te willen werken met Avans. Eind januari zijn negen studenten voor hun afstuderen aan de slag gegaan met een uitwerking van een bedrijfsplan voor deze wijkcentra.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief