Beeld Omroep Brabant/Bureau Brabant
Beeld Omroep Brabant/Bureau Brabant

'OM vroeg beelden uitgaansgeweld Stadserf niet op'

Politiek mishandeling

BREDA - Niet alle camerabeelden die in de uitgaansnachten worden opgenomen, worden live uitgekeken. Dat zegt burgemeester Van der Velden op vragen van D66, donderdagavond tijdens de raadsvergadering. De politie heeft namelijk het vermoeden dat de dader van de zware mishandeling van 21 december 2012 over het Stadserf zijn gevlucht. En, zo redeneerde Paul de Beer (D66), dat hangt toch vol met camera's?

Slechts een gedeelte van de alle camerabeelden wordt live uitgekeken, vertelt burgemeester Van Der Velden. "Het incident is niet opgenomen door gemeentelijke camera’s, maar door particuliere camera’s. Het stadserf valt namelijk niet onder het cameratoezicht op uitgaansgebied."

De camera’s op het Stadserf hangen daar ter veiligheid van het gebouw van de gemeente, aldus de burgemeester. "Het is aan het OM om die camerabeelden op te vragen. Dat heeft het OM niet gedaan."

Voor D66 is de veiligheid in de binnenstad een belangrijke waarde voor het succes van Breda als uitgaansstad. De partij pleit er dan ook voor om te zorgen dat de camerabeelden beter benut worden.

Ook burgemeester Van der Velden is het er mee eens dat veiligheid erg belangrijk is voor een goede binnenstad. “Wij zijn een uitgaansstad met een goede reputatie. Helaas vinden ook in Breda geweldsincidenten plaats. We streven toe naar een optimaal gebruik van camera’s. Het cameratoezicht vindt nu alleen plaats in de drukste uitgaansstraten op de drukste tijdstippen."