Totdenringen bewijst met optocht dat het zelf een feest kan bouwen. foto Erik Eggens
Totdenringen bewijst met optocht dat het zelf een feest kan bouwen. foto Erik Eggens

Carnavalsafval horeca dagelijks afgevoerd

Algemeen carnaval

CENTRUM - Tijdens de carnaval kunnen horecabedrijven tegen geringe kosten hun bedrijfsafval afvoeren. Daarvoor is een samenwerking met ondernemersvereniging
De Wandelerij een dagelijkse extra afvalinzamelservice gepland.

De bedrijven betalen hier zelf aan mee. “Op deze wijze willen de Wandelerij en de gemeente een bijdrage leveren aan een schone binnenstad”, aldus een bericht van de gemeente De regeling geldt uitsluitend voor leden van de Wandelerij en contractklanten van Afvalservice.

Het aanbieden van het afval kan op vier verschillende standplaatsen in de stad gedurende één uur. De horecaondernemers hebben hiervoor speciale afvalaanbiedkaarten ontvangen. Op basis van de ingeleverde kaarten ontvangen zij een rekening.

Overigens moeten centrumbewoners ook rekening houden met andere momenten waarop zij hun afval kwijt kunnen. Maandag overdag en dinsdagavond wordt er geen huisvuil opgehaald. Dinsdag overdag rijden er wel afvalwagens door de binnenstad, en wel vanaf 13.00 uur beginnend bij de Waterstraat, iets meer dan een uur laten eindigend bij de Vismarktstraat. Op het Kerkplein kan tussen 13.00 tot 14.00 uur particulier afval ingeleverd worden.