NAC verliest de eerste wedstrijd onder Gudelj sr met 0-3 van ADO. foto Peter Visser
NAC verliest de eerste wedstrijd onder Gudelj sr met 0-3 van ADO. foto Peter Visser

NAC lijdt eerste nederlaag in 2013

NAC

DEN HAAG/BREDA– NAC heeft voor het eerst dit kalenderjaar verloren. Uit bij ADO Den Haag werd het 2-1. Door de nederlaag is het gat tussen beide ploegen op de ranglijst gegroeid tot vijf punten en verliest NAC het linkerrijtje weer uit het zicht.

In de eerste helft konden beide ploegen geen indruk maken. ADO kwam nog het dichtst bij een treffer met het geringe aantal kansen dat er was. Middenvelder Holla schoot op de goal, maar Ten Rouwelaar zat er goed bij. NAC kwam één keer in de buurt van de goal. Ricky ten Voorde, die voor het eerst in de basis startte, werd de diepte ingestuurd maar hij vond het net niet.

ADO bracht NAC in de problemen door fel door te jagen op de verdediging van trainer Gudelj, die deze week zijn contract verlengde met twee jaar en zeven maanden. De ploeg uit Den Haag verdiende daarmee veel corners waarvan er één werd verzilverd. Vincento schoot de 1-0 binnen, na slecht uitverdedigen. Na de goal kroop de Bredase formatie uit haar schulp en ging het spel heen en weer.

Na dik een uur voetballen kreeg NAC een tegenslag te verwerken. Na zijn tweede gele kaart moest Janse het veld verlaten. Kort na het vertrek van de verdediger scoorde ADO via een mooie aanval de 2-0. Chery werd via een steekpass de diepte ingestuurd. De aanvaller bleef uiterst kalm oog in oog met Ten Rouwelaar en schoof de bal onder de keeper door.

Na de tweede tegentreffer ging NAC meer op de aanval voetballen en kreeg het enkele kansen. Ricky ten Voorde scoorde zijn eerste doelpunt in Bredase dienst door uit een vrije trap in te koppen. De 2-1 zorgde voor een boost aan geel-zwarte kant en Hooi maakte bijna de gelijkmaker. Hij ging op keeper Couthino af, maar ditmaal zat de Haagse doelman er goed bij.

Volgende week komt Heracles Almelo op visite in het Rat Verlegh stadion. De ploeg van Peter Bosz won zaterdag in eigen huis met 4-1 van Willem II. Heracles bleek dit seizoen al twee keer te sterk dit jaar voor NAC. Uit verloren de Bredanaars met 2-1 en thuis werd het in het bekerduel zelfs 3-1.