De optocht door Ulvenhout, carnaval 2013. foto Wijnand Nijs
De optocht door Ulvenhout, carnaval 2013. foto Wijnand Nijs

Bosuilendorp: Soul Train, Loop Fyra en ei-pet mienie

Cultuur carnaval

ULVENHOUT - De Soul Train trok zondagmiddag door Bosuilendorp. Een vrolijk discodansje, compleet met nep Afro's, megawimpers en stoom uit de schoorsteen. In het stralend winterzonnetje trok de bonte stoet door Ulvenhout.

Ook hier inspelend op de troonsafstand van Beatrix. Met een Maxima en Willem-Alexander, die af en toe een paar meter op een rode loper door het dorp zweefden. Nuffig zwaaiend naar de onderdanen. De bouwcrisis werd aan de orde gebracht door een stel wijzen uit het oosten. Of hun plan voor het dorp met veel enthousiasme ontvangen werd is maar de vraag. Ander actueel onderwerp: de Fyra. Die liep als een trein.

Een aantal prachtige wagens completeerde de tocht door Bosuilendorp. Met schommel die van hoog naar laag ging, en met de Olympische sporters, inclusief rekstokheld Epke, die zelfs in het carnavalsgedruis zijn rondjes aan het rek draaide.

De topsport was sowieso een geliefd onderwerp. Lance Armstrong kreeg een rake imitatie van een handwielrennen. Die sleepte het compleet dopingarsenaal van Armstrong met zich mee. Bloedzakje boven zijn hoofd. En de voetballers van UVV waanden zich deze zondag al winnaar van de Champions League. Mét beker. Wellicht een verwijzing naar het matchfixing? Of wacht Breda een tweede profclub binnen enkele jaren?

Dansjes doen het altijd goed. De dweilband met synchrone bewegingen hielden de vaart erin. Ook goed geregisseerd was de Village People act. Netjes op gelijke afstand, en met strakke armbewegingen.