1-1 gelijk tegen Heracles, zaterdag 16 februari 2013. foto Peter Visser

NAC na rust naast Heracles

Breda – NAC Breda en Heracles Almelo hebben zaterdagavond gelijkgespeeld. In het Rat Verlegh stadion werd het 1-1. Beide ploegen speelden erg wisselvallig en dat uitten zich duidelijk op het veld. NAC was erg belabberd in het eerste deel van de wedstrijd. Heracles ging na rust de fout in en zag de voorsprong van 0-1 verdwijnen.

(wedstrijdfoto's)
Vrijwel geen enkele pass van het team van trainer Gudelj kwam aan en NAC creëerde de eerste 40 minuten nauwelijks kansen. Heracles profiteerde van het klungelende voetbal van NAC en scoorde de 0-1 uit een corner in de tiende minuut. Everton kreeg de bal gelukkig op zijn hoofd en knikte binnen. Jordy Buijs had nog kans op de gelijk maker maar schoot, helemaal in de sfeer van de eerste helft, slecht in en de bal hobbelde over de achterlijn.

Na rust stonden er twee totaal verschillende ploegen op het veld. NAC voetbalde veel beter dan Heracles, dat geen schim was van de ploeg uit de eerste helft. De ploeg uit Breda kreeg meer kansen en benutten er daar één van. Ricky ten Voorde, die vorige week zijn eerste doelpunt maakte in het geel-zwart, kopte uit een vrije trap van Buijs binnen.

Na het doelpunt ging NAC rustig door met kansen creëren en doorjagen op Heracles. Lurling zorgde misschien wel voor het mooiste moment van de avond. Keeper Pasveer van de Almelose ploeg kwam te ver uit zijn goal en schopte de bal richting middenlijn. Lurling ving de bal op op zijn borst, nam de bal in één keer en zag de bal op het dak van het doel belanden. Hij leverde hem een staande ovatie op van de 16.500 toeschouwers in het stadion.

In de laatste minuut kon verdediger Kenny van de Weg de drie punten nog in Breda houden, maar vlak voordat hij uithaalde, gleed de verdediger onderuit. De komende drie wedstrijden speelt NAC tegen de noordelijke ploegen AZ Alkmaar, SC Heerenveen en FC Groningen. Drie belangrijke wedstrijden voor de Bredanaars. Al deze ploegen bevinden rondom de plaats van NAC, dat na het gelijke spel twaalfde staat. SC Heerenveen en RKC Waalwijk, de nummer dertien en veertien, komen morgen nog in actie en kunnen NAC nog passeren op de ranglijst.