foto Serge Mouthaan
foto Serge Mouthaan

Einde voor de Boulevard toch in zicht

Cultuur

BREDA - “Zoals het er nu naar uit ziet, gaan we het helaas niet redden”, is de tekst die op de Facebook van CafEETheater de Boulevard staat. Als eigenaar Peter Suijkerbuijk niet voor dinsdagochtend 08.30 uur zijn huurschuld aflost, sluit pandeigenaar InBev het gecombineerde café, restaurant en theater. Dat laat InBev weten in een reactie op de Facebook-actie van De Boulevard.

De tijd begint dus ernstig te dringen voor CafEETheater de Boulevard. “De afgelopen dagen hebben we erg veel steun en reacties gehad. Dank daarvoor. We hopen natuurlijk allemaal nog steeds op een wonder”, gaat het verder op Facebook.

Medewerkers en oud-medewerkers luidden afgelopen weekend op Facebook de noodklok en vroegen vrienden en gasten om een donatie. Binnen de kortste keren had de statusupdate 1300 likes en werd er een rekeningnummer bekendgemaakt. Het zou gaan om een bedrag van vijftienduizend euro, liet de eigenaar weten.

Dat geld begon binnen te komen, maar eigenaar Suijkerbuijk zag eerder vandaag al wel een beer op de weg. “Het duurt met internetbankieren lang voordat het ook echt op de rekening staat. Met ING gaat dat razendsnel, maar met andere banken niet.”

Suijkerbuijk benadrukt dat het hem er vooral om gaat dat de Boulevard blijft bestaan. “Ik doe dit niet voor mezelf. Maar de Boulevard is al zo lang een platform waar jonge mensen een kans krijgen om te doen wat ze willen doen. Wij geven ze die ruimte. Ik hoop zo enorm dat dat niet verdwijnt”, aldus een aangeslagen eigenaar.

Vanavond is er in ieder geval nog een keer een feest in de Boulevard. “Om met iedereen een mooie afsluiting van een tijdperk te maken.”