De bouw van de Struyckenwijk vordert.  foto Pepijn Nagtzaam
De bouw van de Struyckenwijk vordert. foto Pepijn Nagtzaam

Bouw Struyckenwijk vanuit de lucht

Algemeen

HEUVEL - Ondanks de kou en de wind wordt er flink gebouwd aan het Dr. Struyckenplein. Dat is vanaf de grond al goed te zien, maar vanuit de bouwkraan, op meer dan 50 meter hoogte, worden de veranderingen helemaal duidelijk.

Op, rond en boven het Dr. Struyckenplein is de verbouwing sinds 2011 aan de gang. In 2014 moeten de eerste woningen opgeleverd worden. In totaal komen er in de bouwperiode van zes jaar zo’n 550 nieuwe woningen en appartementen.

De woningen zijn niet allemaal hetzelfde. Er komen grotere en kleinere gezinswoningen en appartementen die zowel te huur als te koop zijn. Daarnaast vestigen twee supermarkten zich aan het plein.

Aan de zuidkant komt een winkelblok, met daarboven verschillende soorten appartementen. Deze moeten opgeleverd worden in 2014, net als 47 appartementen in het blok dat zich bevindt naast de huidige Jan Ligthartstraat.

In 2015 wordt er een torenblok van veertien verdiepingen opgeleverd. Daar is ruimte voor zakelijke voorzieningen met daarboven op de oneven verdiepingen huur- en op de even verdiepingen koopappartementen.

Op de foto’s, gemaakt door verslaggever/fotograaf Pepijn Nagtzaam (nauwelijks hoogtevrees), zijn de vorderingen goed te zien. Je krijgt ook een aardige indruk van het uitzicht vanaf de hoogste verdiepingen.