Nemanja Gudelj in actie tijdens de wedstrijd NAC-FC Utrecht, daags nadat de transfer naar Fiorentina afketste. foto Peter Visser
Nemanja Gudelj in actie tijdens de wedstrijd NAC-FC Utrecht, daags nadat de transfer naar Fiorentina afketste. foto Peter Visser

Pegel Gudelj bezorgt NAC drie punten

NAC

ALKMAAR/BREDA - Een ouderwets lekkere pegel van Nemanja Gudelj heeft NAC drie punten bezorgd tegen AZ in Alkmaar.

De treffer viel al na zes minuten. Gudelj nam de bal aan, en haalde van de hoek van de zestien doeltreffend uit. Na de treffer was AZ de rest van de wedstrijd wel meer in balbezit, maar effectief was het allemaal niet.

Overtoom zorgde na een half uur voor gevaar uit een vrije trap. Na rust hetzelfde beeld. AZ dat met positiespel op zoek ging naar het Bredase doel. Succes leverde dat niet op, wel ruimte voor de bezoekers. Die speelden beheerst. Via combinaties probeerde NAC uit te verdedigen. Een enkele snelle uitbraak leverde ook kansen op, zo ook kort na de pauze. Lurling trof echter geen doel.

In de laatste fase van de wedstrijd en de vier minuten extra tijd kwam AZ er niet meer uit. NAC bleek slimmer, gewiekster en hield de bal voorin, met enkele hoekschoppen tot gevolg. Op die manier veel tijd winnend.

Door de overwinning, de zevende van het seizoen, staat NAC elfde. Twee punten achter nummer negen Groningen, maar ook maar twee punten boven nummer dertien AZ.