Afbeelding

‘Honderden extra studentenwoningen in Breda’

Economie studentenwoningen

BREDA – Tot 2014 wil het college honderden extra studentenwoningen gaan realiseren. Het stadsbestuur heeft voorzichtige plannen daartoe al vastgelegd in het actieplan StudentHousing@Breda.

Het actieplan werd woensdagmiddag gepresenteerd in het stadskantoor door het college van burgemeester en wethouders.

Het actieplan stapt af van reguliere woningen voor studenten. Met onder andere WonenBreburg en Happy Buildings Breda wordt gekeken naar huisvesting in containers op een boot en het realiseren van studentenunits in kantoren aan de Tramsingel.

WonenBreburg heeft initiatief genomen in het plan om woonunits op een boot te vestigen. Het college gaat dit plan serieus bekijken. De boot komt waarschijnlijk in het gebied van Via Breda te liggen.

Ook braakliggende terrein in onder meer het Havenkwartier zijn onderwerp van gesprek over het huisvesten van studenten. Omdat de definitieve ontwikkeling van dat gebied tot 2020 is opgeschort, wil het stadsbestuur daar ongeveer 300 woonunits realiseren.

Daarnaast wil Breda het inwonen bij eenzame ouderen gaan promoten en komen er nieuwe, heldere spelregels voor omwonenden en ontwikkelaars van kamerbewoning.

Het aantal studenten zal tot 2020 flink stijgen, zo denkt de wethouder. Dat betekent voor Breda ook meer inkomsten. De verschillende hoger beroepsopleidingen leveren de regionale economie miljoenen op.