Afbeelding

Nieuw studentencomplex aan Beverweg/Teteringsedijk

Economie studentenwoningen

BRABANTPARK - Vastgoedontwikkelaar De Koning Wessels wil op de hoek van Teteringsedijk en de Beverweg 107 nieuwe studentenkamers bouwen. Het bedrijf uit Zwijndrecht heeft hiervoor een een verzoek ingediend bij de gemeente.

De huidige bebouwing, een aantal huizen, wordt gesloopt. De nieuwbouw bestaat uit een L-vormig gebouw en moet straks 107 studentenkamers bevatten. Aan de kant van de Beverweg wordt de bebouwing vijf lagen hoog met een hoogte van 16 meter. Aan de Teteringsedijk wordt het complex drie bouwlagen hoog (12 meter). Het nieuwe studentencomplex voorziet ook in parkeerruimte. Op het achterterrein komen 43 parkeerplaatsen, bereikbaar via de Teteringsedijk.

Omdat het complex niet aan het bestemmingsplan voldoet, heeft De Koning Wessels om vrijsteling gevraagd bij de gemeente. Er vindt op dinsdag negen februari een informatieavond plaats bij café De Toerist aan de Teteringsedijk 145. Vanaf 14 januari ligt het plan ter inzage bijhet stadskantoor.

De gemeente had in februari vorig jaar al plannen over een nieuw studentendorp in Breda. Laurentius bevestigde al bezig te zijn met een project. of dat een studentendorp kon worden genoemd, was volgens een woordvoerster nog niet duidelijk.

Grotere kaart weergeven