Afbeelding

Amphia Breda wil bouwen op JEKA-terrein

Algemeen

SPORTPARK - Het Amphia Ziekenhuis Molengracht wil het ziekenhuis uitbreiden op grond van het voormalige JEKA-terrein. Het ziekenhuis en de gemeente sluiten binnenkort een overeenkomst hiervoor.

Het Amphia wil de grond gebruiken voor nieuwbouw als de locaties van het Amphia Langendijk bij de Molengracht wordt gevoegd. In plaats van herontwikkeling aan de achterzijde van het ziekenhuis wordt nu nieuwbouw gepland aan de voorzijde.

De gemeente is eigenaar van het JEKA-terrein, maar is nu bereid een deel daarvan te verkopen. Als uit het onderzoek blijkt dat het plan van Amphia haalbaar is, dan wordt een deel van het JEKA-terrein eerder ontwikkeld dan 2020, zoals eerder werd vastgelegd in de nota Koers Gezet. Deze ontwikkeling sluiten volgens de gemeente andere initiatieven uit.

Wethouder Arbouw: “We hebben in Koers Gezet afgesproken dat het JEKA- terrein niet voor 2020 ontwikkeld wordt. Toch vindt het college dat we deze herontwikkeling moeten faciliteren, één krachtig ziekenhuis in Breda is immers van regionaal belang. Wel moeten we ervoor waken dat de Amphia- plannen de toekomstige ontwikkelpotentie van het overblijvend JEKA- terrein niet in de weg zitten."

Uiterlijk 1 oktober moet duidelijk worden of de plannen van het ziekenhuis haalbaar zijn.