Foto flickr.com/The Arches
Foto flickr.com/The Arches

Bijeenkomst voor 50+ vrouwen met talent

Algemeen

BREDA - Vrouwen die geen betaald werk hebben verricht in de afgelopen drie jaar, zijn welkom op een speciale MaakWerk-bijeenkomst. De bijeenkomst is specifiek gericht op vrouwen van boven de vijftig. Deze zal plaatsvinden donderdag 7 maart bij de ATEA-groep. Wethouder Saskia Boelema van Onderwijs zal deze bijeenkomst openen.

Veel vrouwen van boven de vijftig willen het werk weer oppakken. Dit komt bijvoorbeeld omdat de kinderen de deur uit zijn. Maar op die leeftijd is het niet altijd gemakkelijk om een baan te vinden.

Velen twijfelen dan ook over hun kans; ze willen best een aantal uren per week werken, maar wie wil ze nu nog hebben? En wat kunnen ze allemaal nog brengen op de arbeidsmarkt? Voor al deze vragen is de MaakWerk bijeenkomst bedoeld. Hier ontmoeten de vrouwen elkaar. Het geldt vooral voor vrouwen die drie jaar of langer thuiszitten en graag een betaalde baan willen of iets voor zichzelf willen beginnen.

De MaakWerk bijeenkomst is onderdeel van het project ‘Maak werk van uzelf’, het is opgezet door seniorenorganisaties PCOB en Unie KBO. De organisaties willen deze vrouwen de kans geven om een goede baan te vinden. Onder andere in de zorg worden tekorten verwacht en de organisaties denken dat hier kansen liggen voor deze vrouwen.

Er hebben al twaalf Maak Werk bijeenkomsten plaatsgevonden in verschillende steden. De vrouwen die al deel hebben genomen waren erg enthousiast. Op andere landelijke organisaties is er volop steun aan het project.

De ATEA groep is te vinden aan de Riethil 11 in Breda.