Walkabout opent nieuw eetcafé aan Grote Markt

Economie

BREDA – De eigenaar van café Walkabout, Wouter van der Graaff, opent een nieuw eetcafé aan de Grote Markt waar voorheen Livin’ New York en café Hoegaarden zaten.

Hoe de zaak gaat heten weet hij nog niet zeker, maar 'het kan goed dat het Walkabout Eetcafé gaat heten.' Het interieur krijgt toepasselijk een Outback-achtige uitstraling. Begin juni opent Walkabout de deuren.

Van der Graaff: “We verlengen het concept van café Walkabout. De zaak krijgt de uitstraling van een pub, met dingen van de Australische Outback erin verwerkt, maar ook gaat het iets weg hebben van de Amerikaanse roadpubs en de doorsnee pub.”

De gast kan rekenen op typisch Australische gerechten als krokodilsteak, kangoeroevlees en emusteak. Maar ook meer gangbare dingen als borrelhapjes en saté komen op het menu, “allemaal voor een laagdrempelige en redelijke prijs”, belooft Van der Graaf.

Laagdrempelig, daar zit het hem tegenwoordig weer in, meent de eigenaar. “Je kunt zien dat er een trend bezig is, en soort van terugval van de moderne, trendy zaak naar het knusse en gezellige café of restaurant. Kijk maar naar CC’s aan de Grote Markt. Dat ga je ook terugzien in Walkabout eetcafé.”