foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Bredanaar botst frontaal op tegenligger

Politie traumahelikopter

BREDA - In Oosteind is vanmorgen een 56-jarige man uit Breda frontaal tegen een ander auto aan gereden. De Bredanaar en zijn bijrijder, een 53-jarige man uit Sprang-Capelle zijn met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk gebeurde rond zeven uur op de Heistraat in Oosteind. De Mercedes reed richting Dongen en raakte op een nog onbekende manier op de verkeerde weghelft. De auto waar hij op in reed, was een Ford Mondeo en werd bestuurd door een 23-jarige man uit Dongen.

De bestuurder en bijrijder van de rouwwagen kwamen er goed vanaf, maar de Dongenaar was er slechter aan toe. Hij zat bekneld in zijn auto en moest door de brandweer bevrijd worden. De bestuurder van de Ford Mondeo had verschillende verwondingen en er was mogelijk sprake van inwendige bloedingen. Na zijn bevrijding ging de man per ambulance met spoed naar de trauma-afdeling van het St. Elizabethziekenhuis in Tilburg.

De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. Onder andere drie ambulances, drie brandweerwagens en een traumahelikopter waren ter plaatse. Hoe het ongeluk is veroorzaakt, is nog niet bekend.