Breda Binnen Buiten in aanbouw. foto Serge Mouthaan
Breda Binnen Buiten in aanbouw. foto Serge Mouthaan

WonenBreburg voor 23 mln helemaal eigenaar BinnenBuiten

Economie

DOORNBOS-LINIE - WonenBreburg is per 1 maart volledig eigenaar van gebouw BinnenBuiten in Doornbos/Linie. Het nieuwbouwpand was altijd al voor 50% van WonenBreburg, voor de andere helft was Laurentius eigenaar.

WonenBreburg betaalde drieëntwintig miljoen euro aan Laurentius. De overname betekent voor Laurentius een aanvulling op het financiële tekort, zo geeft Hans Pluim aan namens Laurentius. “Dit betekent voor ons een verbetering van onze liquiditeit. Hiermee betalen we leningen terug die we met borging van WSW hebben kunnen afsluiten bij de banken. Het is ook de reden dat we deze projecten verkopen.”

BinnenBuiten bestaat uit 279 appartementen, waarvan 94 sociale huurappartementen, 5 koopappartementen en 7 woningen van een woonvorm van Amarant. Het is het derde van vier projecten dat Laurentius heeft afgestoten. “Binnen nu en twee maanden volgt Brouwhof, dat nu nog in aanbouw is”, geeft Pluim aan. Afspraken over deze vier projecten werden al een jaar geleden gemaakt.

De bewoners ontvingen vrijdag 1 maart een brief van WonenBreburg, waarin aangegeven zijn dat zijn vanaf die datum huren bij deze corporatie. Voor hen verandert er niks, aldus WonenBreburg. “De huurprijzen en servicekosten blijven hetzelfde als bij Laurentius.”

Binnekort krijgen de oude Laurentiushuurders informatie over kennismaking met de woonconsulent en huismeester van WonenBreburg.