foto Peter Visser

NAC sprokkelt punt in Groningen

GRONINGEN/BREDA - NAC heeft aan de lange rit naar Groningen vrijdagavond een punt overgehouden. De Bredanaars speelden met 1-1 gelijk tegen de ploeg van oud-NAC-coach Robert Maaskant.

In de eerste helft bleef NAC relatief eenvoudig op de been. Het liet het initiatief aan Groningen, dat echter geen vuist kon maken. NAC stond goed en poogde met geplaatste tegenstoten voor gevaar te zorgen, maar dat leverde ook de Bredanaars geen uitgespeelde kansen op.

FC Groningen kwam na rust op voorsprong door een schot van afstand van Kieftenbeld. Lang kon de thuisploeg daar niet van genieten. Binnen een paar tellen stond NAC gelijk. Elson Hooi, na rust ingevallen, ging in de zestien tegen de vlakte. Genoeg voor de scheids om een strafschop toe te kennen. Die werd benut door Jordi Buijs.