Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Dertien aanhoudingen bij drugspand

Politie

STATIONSKWARTIER - Vanwege klachten van drugsoverlast aan de Menno van Coehoornstraat hebben agenten op woensdagavond 14 maart rond tien uur een woning doorzocht. Er zijn dertien personen aangehouden.

Er was al langer bekend dat er overlast was. Het onderzoek leidde tot een machtiging van de Rechter Commissaris om het pand te gaan doorzoeken. Er werd een drugshond ingezet om het pand te doorzoeken. Uiteindelijk zijn er diverse artikelen in beslag genomen tijdens de doorzoeking.

Van de dertien personen waren er negen op bezoek. Een van hen is alweer vrij omdat hij er niks mee te maken had. Een andere bezoeker bleek wapens in zijn auto te hebben. De andere vier personen zijn aangehouden en worden verdacht van handel in drugs. Twee van deze vier verdachten waren tijdens de aanhouding in bezit van cocaïne.

De personen zijn allemaal opgepakt. Een persoon werd onwel in de politiecel en is naar het ziekenhuis overgebracht en krijgt medische zorg. Tot zijn herstel ligt hij onder bewaking in het ziekenhuis. De aangetroffen drugs zijn in beslag genomen.