Kunstijsbaan Breda. Foto Anne Kooman
Kunstijsbaan Breda. Foto Anne Kooman

Aantal bezoekers ijsbaan minder dan vorig jaar

Algemeen

BREDA - De Bredase Kunstijsbaan heeft dit jaar minder bezoekers ontvangen dan vorig jaar. Locatiemanager Cornel van Geelen denkt dat dit door de crisis komt.

Vorig jaar ontving de ijsbaan 225.000 bezoekers. Dit jaar is dat aantal nog niet gehaald. Ze ontvingen vandaag namelijk de 200.000e bezoeker.

“Het is niet dat het weer zo verschrikkelijk was dit seizoen”, vertelt Van Geelen. “We hadden wel veel sneeuw, maar geen ijzel of extreme gladheid als vorig jaar. Dus dat zal niet de reden zijn dat mensen niet komen.”

Volgens de locatiemanager kan het ook niet liggen aan het natuurijs. “Het ijs was heel slecht, er lag sneeuw op, waardoor zwakke plekken ontstaan. Dat is niet fijn om op te schaatsen.” Volgens hem komt het echt door de crisis. “Je merkt overal aan dat mensen minder te besteden hebben. Bij ons is dat niet anders.”

De 200.000ste bezoeker was een leerling van het Maerlant College uit Brielle. De school werd verwelkomd met een bloemetje en een gratis 44 rittenkaart. De Bredase ijsbaan is blij dat dit nog gebeurd net voor het einde van het schaatsseizoen. Zondag 17 maart is de laatste dag dat de baan open is.