Hiphop, rap, beatbox en breakdance kwam zaterdag samen tijdens Boogiedown foto Jorgen Janssens
Hiphop, rap, beatbox en breakdance kwam zaterdag samen tijdens Boogiedown foto Jorgen Janssens

Boogiedown: de hoogtepunten tot nu toe

Cultuur evenementen

BREDA - Boogiedown gaat dit jaar niet door. BredaVandaag.nl zet de hoogtepunten van de afgelopen vijf edities op een rijtje.

2008
De eerste editie van Boogiedown. Vier enthousiaste NHTV-studenten bedachten met elkaar een plan voor een hiphop-festival. Met steun van de gemeente en NHTV als sponsors van het eerste uur, werd het plan werkelijkheid. Er waren optredens van onder La Melodia, U-Niq en Typhoon, Bredase talenten Van Kwaad Tot Erger en Kwis & A.C. en de hoofdact was de Amerikaanse EMC.

2009
Dit jaar Dilated People als hoofdact. Optredens van Zwart Licht, Diggy Dex, Kleine Jay en Cartes completeren de line-up op het Kasteelplein wat betreft de muziek.

2010
Optredens van de beroemde Masta Ace, kamp Low, Kwis & Ac, Fris&Dood, Kraantje Pappie, Keynote Speakerz, Fotosynthese, önder& FS Green, Deams, Extince. Het levert ook dit jaar weer mooie beelden op.

2011
Begin 2011 neemt de organisatie het besluit het festival te verplaatsen van het Kasteelplein naar het Chasséveld. Vanaf dat moment werd het ook een betaald festival. Optredens zijn er dit jaar van zwart licht, Ill With The Skill, de oude rotten van Naughty by Nature.

2012
Met spetterende optredens in 2012 van onder andere Kraantje Pappie, Mr. Polska en Dope D.o.D. Veel aandacht dit jaar ook voor het niet-muzikale programma met skateboardacts graffiti en breakdancers.

2013
In plaats van een stapje terug, besluit Boogiedown 2013 over te slaan
.
2014: Boogiedown komt terug na een jaar afwezigheid, stellen de organisatoren.