Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Bejaarde vrouw bestolen na babbeltruc

Politie

BREDA - Een 92-jarige vrouw is woensdag vroeg op de avond bestolen van haar sieraden. Een jonge onbekende vrouw kwam met een babbeltruc haar huis aan de Doenradestraat binnen.

Het slachtoffer vertelde de deur te hebben geopend van haar appartement en dat er een jonge vrouw stond. Deze vrouw was ongeveer 1.55 meter lang, had een gezet postuur, was tussen de vijfentwintig en dertig jaar oud met donker, lang haar tot halverwege haar schouders. De vrouw droeg een lange bruine jas tot net onder haar knie.

De vrouw vertelde dat de buurman er niet was en vroeg om een papiertje om een boodschap achter te kunnen laten. De bewoonster van het huis ging pen en papier pakken en zag bij terugkomst dat de jonge vrouw binnen was gekomen. Met een smoes dat de vrouw haar huis mooi vond liep ze verder naar binnen. Vervolgens is de jonge vrouw met allerlei smoesjes de hele woning doorgelopen.

De bejaarde vrouw bedacht zich opeens dat er mogelijk nog iemand was binnengekomen, ook al had ze die niet gezien. Daarop zette de bejaarde vrouw de jonge vrouw haar huis uit. Daarna pas bemerkte ze dat er iemand in de slaapkamer was geweest. Er zijn diverse gouden sieraden gestolen. Agenten hebben aangifte opgenomen van diefstal. Bij het zoeken in de omgeving is niemand meer gevonden.

In Oosterhout werd aan de Oudenhove eerder die dag op dezelfde manier ook een bejaarde vrouw van achtentachtig bestolen.