Het pand aan de Grote Markt, waar in het derde kwartaal van 2013 de Ribs Factory opent. foto Hinke Rutten
Het pand aan de Grote Markt, waar in het derde kwartaal van 2013 de Ribs Factory opent. foto Hinke Rutten

Grillrestaurant in oude pand Toeti Froeti

Economie

BREDA - Restaurantketen Ribs Factory gaat in het derde kwartaal van dit jaar een filiaal in Breda openen. Het restaurant richt zich vooral op spareribs voor een lage prijs, waarmee het zich moet onderscheiden van andere ‘vleesrestaurants’ als Gauchos en Rodeo Grill.

Het nieuwe etablissement komt op de Grote Markt waar vroeger Toeti Froeti zat. Daarmee komt een einde aan meer dan vier jaar leegstand van het monumentale pand, de ijssalon vertrok in oktober 2008. In 2011 was er ook al sprake van een grillrestaurant in het pand. Toen ging het om Rodeo Grill, dat al begonnen was met verbouwingen, maar afhaakte vanwege de beperkingen van het rijksmonument. Toen was er volgens de toenmalige initiatiefnemer al tachtigduizend euro geïnvesteerd.

Ribs Factory is begonnen in Eindhoven en wil vanuit daar het land gaan veroveren. “Op dit moment zijn we bezig met het opzetten van drie nieuwe filialen, in Breda, Den Bosch en Nijmegen”, zegt Onno van de Ven, één van de eigenaren. “Aangezien het pand in Breda een rijksmonument is, moeten we nu nog wachten op de juiste vergunningen, maar we hopen zo snel mogelijk aan de slag te kunnen.”

Het restaurant in Breda biedt plek aan ongeveer 130 gasten. Zeventig binnen en nog eens zestig op het terras. Elk restaurant van de keten volgt hetzelfde principe. “Je kunt ook eten afhalen en reserveren kan vanaf een groep van zes personen”, aldus Van de Ven.

Naast spare ribs vanaf € 13,50 biedt de Ribs Factory ook hamburgers, maaltijdsalades en rib eyes en steaks.