Logo bredavandaag.nl
Foto Anne Kooman
Foto Anne Kooman

‘s Avonds geen stadsbus naar Tuinzigt/Westerpark

BREDA - De nieuwe dienstregeling die 7 april ingaat voor stadsvervoer heeft verregaande consequenties voor busreizigers naar Westerpark en Tuinzigt die gebruik maken van Lijn 1. De diensten van deze lijn komen doordeweeks na acht uur en in het weekend na zeven uur ‘s avonds te vervallen. Ook voor andere lijnen zijn er gevolgen.


Maandag t/m vrijdag na 20.00 uur en in het weekend na 19.00 uur worden alle ritten opgeheven voor de lijn 1 van en naar Tuinzigt en Westerpark. De reden hiervoor is dat de avondbussen op dit traject vaak leeg of bijna leeg waren na acht uur ‘s avonds.

Een alternatief is de lijn 2 richting Haagse Beemden pakken en dan uitstappen bij de halte Dijkplein. Een andere mogelijkheid is meerijden met de lijnen 119, 311 en 316 om vervolgens uit te stappen bij bushalte Ettenselaan. Je kunt ook een trein- of deeltaxi nemen op je plaats van bestemming te komen.

Bij de lijnen 1 en 7 van/naar Brabantpark en Heusdenhout vallen op werkdagen na 20.00 uur en in het weekend na 19.00 uur een aantal bussen weg. In plaats van vier in het uur rijden er nog maar twee. De reden hiervoor is wederom een laag reizigersaantal.

Voor de lijnen 4 en 5 van en naar Hoge Vught en de lijnen 6 en 12 van en naar Haagse Beemden en Nieuw Wolfslaar veranderd het één en ander. De voornaamste reden voor deze wijzigingen is het werk aan de weg in de Spoorzone. Dat betekent in veel gevallen dat bushaltes vervallen en worden vervangen door haltes op andere plaatsen.

Het volledige overzicht van de dienstregelingwijzigingen en alternatieve routes is terug te vinden op de site van de Gemeente Breda. Naar verwachting volgen er in juni 2013 meer wijzigingen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief