foto flickr.com Maarten Takens
foto flickr.com Maarten Takens

Pasen in Breda: Voetbal, bubbels, muziek en meer

Algemeen

BREDA - Pasen wordt kouder dan Kerstmis. Maar niet gevreesd, je hoeft je niet te vervelen, want BredaVandaag.nl geeft je wat ideeën voor het Paasweekeinde. Van een Paasbrunch met champagne tot een warm muzikaal bad in Breda.

1. De Meubelboulevard
Die mag natuurlijk niet ontbreken. Een bezoekje aan de Meubelboulevard is inmiddels bijna net zo’n traditie als de Paashaas. Gezellig met het hele gezin. Shoppen voor de kinderkamer, eethoek of gewoon kijken naar de andere shoppers. De meeste winkels zijn open van twaalf tot vijf uur maar kan verschillen per winkel.

2. Pobparade
Dompel je onder in de muziek. Met naar verwachting meer dan honderd optredens op zeventien verschillende podia staat tijdens het aanstaande paasweekend de zeventiende editie van de POBparade op het programma. Met optredens van onder andere Wake, Hail To The Chief, Cape, the Kingfishers, Lost Lions Of India, Barbara & Hedwig, Tom Acton (IRL), Trackless, 3D, Scarlet Stories, List & Leenders, Marly-Rose, Epiq (F). En o ja, zaterdagavond kun je ook naar de Blues Night.

3. Paasvoetbal
Een buitenactitiveit voor voetballiefhebbers, dus kleed je goed aan. Bijna achthonderd spelers doen mee aan het jaarlijkse internationale jeugdtoernooi van JEKA. Twee dagen - zaterdag en zondag - lang strijden teams uit Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Denemarken om de prijzen. Het begint om elf uur. Ook bij Baronie het traditionele Paastoernooi, alweer voor de 40e keer. Met op zaterdag, zondag en maandag wedstrijden van onder meer NAC, FC Twente, Vitesse, VVV Venlo, JVOZ, De Graafschap en FC Den Bosch en uit België Club Brugge, KV Mechelen, K.Beerschot AC en Cercle Brugge.

4. Naar oma
Voor de familiedieren onder ons: Verras oma met een paasontbijtje. Tips? Paashoningbrood, een lekker gekookt eitje en paasstol. De paaseitjes en chocolade paashazen mogen natuurlijk niet ontbreken. En de paashaas die langskomt om paaseieren te verstoppen. Geen zin om zelf te rommelen in de keuken? Neem oma mee naar Van der Valk. Voor €32,50 per persoon heb je Eerste Paasdag vanaf 11.00 uur een paasbrunch, inclusief glaasje champagne bij binnenkomst.

5. Eierengooien
Ook eieren, maar dan die uit de lucht vallen. In Princenhage is voor de derde keer het Princenhaags Kampioenschap Eierwerpen. Of beter gezegd, eiervangen. Het is de bedoeling dat elke deelnemer uit drie toegeworpen eieren er tenminste een heel vangt. Een goede vangst betekent door naar de volgende ronde. Het evenement duurt van een uur tot ongeveer vier uur.

6. Bioscoop
Gewoon lui achterover hangen? Kan ook natuurlijk. Bijvoorbeeld naar de bioscoop met het hele gezin, voor dé Paasfilm van het jaar The Croods. Zondag en Tweede Paasdag om zeven uur.

7. Voorjaarskermis
De voorjaarskermis is op het Chassé veld. De vrijdagavond begint met de een euro-avond, alle attracties tussen zes en acht kosten een euro.

8. Buiten Breda
Op zoek naar iets buiten Breda? Sluit aan in de rijen bij de Efteling, Duinrel of een ander pretpark. Of ga vrijdag, zaterdag of zondag naar Paaspop in Schijndel, met onder meer Epica, Kraantje Pappie en Di-rect, Black Sun Empire, Mozes and the First Born, Dope D.O.D. en Noisia. Ook is het mogelijk om naar het Poas Bloas festival in Twente te gaan of de Paasmarkt in Nijmegen.

Is dit allemaal niks? Sluit de gordijnen, stook de verwarming op en wacht op de lente. Vrolijk Pasen.