foto flickr.com. Shutterhack
foto flickr.com. Shutterhack

Calami literatuurwedstrijd doet Breda aan

Cultuur

BREDA - Een wedstrijd om talent te stimuleren. Dat is de Calami Literartuurwedstrijd. Zaterdag 6 april is de uitreiking van de eerste bundel verhalen van prijswinnaars in Breda, met ook een workshop voor kinderen. Bredanaar Rick Baggermans is een van de schrijvers die zijn verhaal terug ziet in de bundel.

Om talent te blijven stimuleren werd in november vorig jaar de Calami Literatuurwedstrijd gestart. Veel auteurs uit alle delen van Nederland en België hebben deelgenomen aan de wedstrijd. Dertig van deze deelnemers zijn verkozen tot winnaars. De verhalen van de auteurs zijn gebundeld in het boek ‘Gebaande Paden’. Ook de Bredanaar Rick Baggermans ontvangt deze middag een exemplaar van de verhalenbundel en glazen Calami Award.

De middag start met een schrijfworkshop voor kinderen uit groep vijf tot en met acht van verschillende basisscholen uit Breda. Kinderen leren alles over de opbouw van een verhaal door middel van oefeningen. In de loop van de middag kunnen ze hun eigen verhaal
te schrijven. Achteraf worden de verhalen verzameld, nagekeken en wordt er een mooie bundel van gemaakt. De bedoeling hiervan is dat kinderen gestimuleerd raken om te schrijven en dat ze beter leren lezen.

De literaire middag begint om 12:00 uur en wordt gehouden in de zaal van OC de Vlieren (Mgr. Nolensplein 1). Tussen half drie en half zes vindt de prijsuitreiking plaats en de toegang is gratis.