NAC wint op een belangrijk moment met 2-0 van NEC. foto Peter Visser
NAC wint op een belangrijk moment met 2-0 van NEC. foto Peter Visser

500e zege NAC een belangrijke

NAC

BREDA – NAC heeft in eigen huis de 500e overwinning in de eredivisie behaald. Tegen NEC werd het 2-0. Na een slechte eerste helft, sleepte NAC de overwinning in de laatste tien minuten binnen. Het hoogtepunt van de avond was het doelpunt van Lurling, die na een geweldige solo binnenschoot bij de ongelukkige NEC-doelman Babos.

"Het was zeker niet mijn mooiste ooit", zei Lurling over de goal. "Het was een mooie solo, maar met het afwerken had ik geluk." De matchwinner aan de zijde van NAC veroverde de bal op eigen helft een begon aan een run. "Ik begon te rennen, omspeelde drie man en schoot in. Dat hij er zo in gaat maakt dan even niet uit." Doelman Babos dook half op de bal en zag hem daarna in het doel verwdijnen.

Gabor Babos, die volgend jaar onder contract staat van NAC, kreeg nog meer te verduren. Elson Hooi schoot strak in en vlak voordat de bal in de handen van de NEC-doelman zou verdwijnen stuitte de bal vreemd op rolde hij over Babos heen. Met zijn gelukstreffer bracht Hooi de eindstand op het bord: 2-0.

NAC probeerde voorafgaand aan de wedstrijd de druk weg te nemen. Tegen Omroep Brabant verklaarde de spelers dat er niet gewonnen moest worden, maar er wel voor drie punten gestreden zou worden. "We speelde een slechte eerste helft. Ik denk dat dat te maken heeft met spanning. We hebben ons best gedaan om de druk er niet op te leggen, maar als je dan op het veld staat weet je dat dit een cruciaal duel is. Je neemt nu een grote stap naar handhaving."

NAC staat na de overwinning acht punten voor op Roda JC, dat op dit moment het de 16e plaats op de ranglijst bezet. "Ons doel is duidelijk", aldus Lurling. "We hebben tegen elkaar gezegd dat we de nacompetitie willen ontlopen. Theoretisch gezien zijn we nog niet veilig, maar in de praktijk mag het nu niet meer fout gaan."

Voor NAC rest dit seizoen nog vier wedstrijden. Volgende week gaan de Bredanaars op bezoek bij Utrecht, daarna volgen nog de wedstrijden tegen Ajax, Roda JC en Feyenoord. Wil NAC alles in eigen hand houden, moet de ploeg vijf punten halen in de resterende potten.