Logo bredavandaag.nl
Open dag bij StadsRTV. foto Guido van der Kroef
Open dag bij StadsRTV. foto Guido van der Kroef

StadsRTV Breda blijft bestaan op internet

BREDA - Het is definitief, BredaNU wordt de nieuwe lokale omroep van Breda. Dat betekent na dertig jaar het einde van StadsRTV Breda, al blijft de Bredase omroep op internet wel doordraaien. “Daar is geen twijfel over mogelijk.”


Jan de Jonge is secretaris van het bestuur van BRTS en zegt dat het heel wrang is hoe het nu allemaal is gelopen. “Door het maar blijven uitstellen van het besluit, hebben wij niet eens de kans gekregen om een mooie afsluiting te regelen voor de omroep. We stoppen zaterdagavond al en aangezien we nu pas het nieuws krijgen, is dat veel te kort om het mooi af te ronden.”

Wat er nu met de tv- en radiostudio gaat gebeuren is nog niet duidelijk. “Daar hebben we ook nog niets voor kunnen regelen, dus dat moeten we komende weken maar gaan bekijken.”

Op internet blijft de Bredase omroep dus wel doordraaien. “Voor de site hebben we geen vergunning nodig, dus dat blijven we zeker doen. Zo hoeft ons publiek ons toch niet helemaal te missen”, aldus de ontdane secretaris. Het bestuur kijkt de komende weken wat de omroep precies gaat doen op internet.

Arie Mosies van de kabelkrant van StadsRTV is ook erg teleurgesteld over het nieuws. “Dat is uiteraard niet leuk om te horen. Maar de kabelkrant blijft in ieder geval doorgaan tot het beeld definitief op zwart gaat.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief