Rondvlucht op Tweede Paasdag boven Breda met Helicentre.nl.
Rondvlucht op Tweede Paasdag boven Breda met Helicentre.nl. Erik Eggens

WTC en Breda dichtbij intentieverklaring

Economie

STATIONSKWARTIER - Projectontwikkelaar IPMMC Vastgoed en de gemeente Breda zijn dichtbij een intentieovereenkomst over de bouw van een World Trade Center (WTC) bij station Breda Centraal.

Dat meldt IPMMC-directeur Martin Verwoert. Woensdag spreken gemeente en projectontwikkelaar verder. “We hopen dat we dan een heel eind komen”, aldus Verwoert. Binnen enkele weken zou dan een intentieovereenkomst moeten worden getekend.

“We streven er nog steeds naar om gelijktijdig met de oplevering van het station het WTC klaar te hebben”, stelt Verwoert. “Dat kan nog steeds. Dat betekent dat we binnen nu en een jaar moeten beginnen met de bouw.”

Verwoert geeft aan dat er op dit moment op meerdere borden geschaakt wordt. “Met de gemeente praten we over de juiste grondprijs, we zijn in gesprek met een eindbelegger en voeren gesprekken met een hoofdhuurder die als trekker voor het complex fungeert.”

Ook de precieze invulling van het complex is nog onderwerp van studie. Het plan houdt naast kantoren in de formule van het WTC ook een hotel in. “Daarnaast komen er long- en shortstayappartementen, al dan niet in combinatie met het hotel.”

Na ondertekening van de intentieverklaring kan het balletje gaan rollen. “Mijn ervaring is dat als je een goede eerste huurder hebt in een WTC, de rest volgt. Gemiddeld hebben WTC’s een frictieleegstand van twee tot vier procent.”

Hij spreekt van goed overleg met de gemeente. “Dat moet ook wel in deze tijd, waarin nieuwbouw van kantoren onder het vergrootglas ligt.”