Polonaise tijdens optreden Imca Marina. Foto Anne Kooman
Polonaise tijdens optreden Imca Marina. Foto Anne Kooman

Brandend zand in Zorgcentrum Elisabeth

Cultuur

BREDA - Een feestelijk gebeuren was het in Zorgcentrum Elisabeth. Vrijdag is de officiële opening, maar donderdag konden de cliënten al genieten van een feestje. Anneke Grönloh en Imca Marina zetten daar de boel op zijn kop.

Gebakjes, glaasjes limonade, kraampjes met friet en poffertjes, clowns en twee bekende zangeressen. Alles om de bewoners een mooie dag te laten beleven. Na het optreden van Imca Marina in het restaurant van het Elisabethcentrum, zitten twee dames druk te praten over hoe goed ze haar wel niet vonden. “Ze is net als op tv!”, Wat geweldig dat ze hier is!”, en “Wat kan die vrouw zingen!” klinkt het.

Communicatie-adviseur Jetty van Riel staat in een hoek te glunderen als de speciale Wensboom, gemaakt door kunstenares Yvonne Né wordt onthuld. “Het is zo fijn om dit te kunnen organiseren. We wilden naast de officiële opening ook nog iets doen voor de cliënten. Vandaar de artiesten uit hun jeugd, die herkennen ze en dat maakt het voor hen nog leuker.”

Overal klappen mensen mee en wordt er gezongen. Een dametje in een rolstoel begint uit het niets uit volle borst ‘Vino waar blijft de wijn’ mee. “Da’s toch prachtig”, roept ze na afloop.

Ondertussen komt de ene na de andere polonaise voorbij. Overal gelukkige gezichten en gelach. Zodra ‘Brandend zand’ begint, zingt de hele zaal mee. “Om zes uur is het feest voorbij, waarschijnlijk is iedereen dan ook ontzettend moe”, probeert Van Riel boven het gezang uit te komen. “Het is een vermoeiende dag, maar dit wilden we de bewoners niet ontnemen.”

Vrijdag is er nog een feestje, als burgemeester Van der Velden de officiële openingshandeling verricht.