Een ludieke dag voor mannen met een kale kop: de Kletskoppendag. foto Jorgen Janssens
Een ludieke dag voor mannen met een kale kop: de Kletskoppendag. foto Jorgen Janssens

Kale koppen samen op Kletskoppendag in Breda

Algemeen evenementen

BREDA - De Kletskoppendag moest voor deze editie op zoek naar een nieuwe locatie na de sluiting van Van Ham. Het was daarom dit keer voor de kletskoppen verzamelen bij café Markhoek. De winnaar van vorig jaar liet samen met de jury een paar ballonnen op voor de officiele opening.

Na het maken van de groepsfoto's vertrok het gezelschap te 'paard en huifkar' naar het volgende café. Bij Hoppe in de van Goorstraat werd de rode loper uitgerold waarna de deelnemers zich op deze catwalk één voor één aan de jury voorstelden. Hier en daar werden de charmes in de strijd gegooid om een voorsprong op de andere kandidaten te krijgen.

Op weg naar de Kloostertaveerne, waar kletskoppen geproefd gingen worden, verloor het paard ongemerkt de huifkar, kregen de hoofden van de heren nog een wasbeurt en keek men al uit naar het volgen biertje. De sfeer zat er goed in!
Weer terug in Markhoek zou Pater Chagerijn nog een toespraak houden en was er voor alle deelnemers een groepsfoto als aandenken en op naar volgend jaar.