NAC wint op een belangrijk moment met 2-0 van NEC. foto Peter Visser
NAC wint op een belangrijk moment met 2-0 van NEC. foto Peter Visser

Neemt NAC de sleutelrol in de competitie?

NAC

BREDA - NAC heeft zondag met 3-0 verloren van FC Utrecht. De Bredanaars zijn veilig en kunnen alleen nog met een wonder de play-offs om Europees voetbal bereiken. De vraag rijst: wat nu?

Klagen mag je eigenlijk niet als NAC-supporter. Voor de winterstop leek het kommer en kwel te worden, met een beroerde stand op de ranglijst. Na de winterpauze leefden de Bredanaars echter op en met een degelijke serie klom NAC naar veiliger oorden.

Nu met drie wedstrijden voor het eind is NAC veilig, zeker als je weet dat een van de drie resterende wedstrijden tegen het kwakkelende Roda JC is. De andere wedstrijden maken de rest van de competitie nog leuk. Ajax thuis, aanstaande zaterdag, en Feyenoord uit op de laatste speeldag.

Eerst dus Ajax. NAC heeft daarmee de kans om de competitie weer echt spannend te maken. Ajax staat vier punten voor op PSV en Feyenoord. Als NAC een ouderwets Avondje NAC kan neerzetten dan zou het nog wel eens spannend kunnen worden. Dan moet NAC wel een tandje bijzetten ten opzichte van de wedstrijd in Utrecht, waar het allemaal net even te langzaam leek te gaan en NAC achterin laks was.

Daarna komt de thuiswedstrijd op bevrijdingsdag. NAC mag op zondagmiddag Roda JC wellicht definitief in de nacompetitie duwen. Al kunnen de Limburgers een week eerder tegen RKC zelf nog invloed hebben op die minder plezierige afloop van deze competitie.

Op 12 mei: Feyenoord - NAC. Als NAC komende zaterdag Ajax terugwijst, zou deze wedstrijd nog wel eens ergens over kunnen gaan. Want dan kan Rotterdam wel eens zinderen van verlangen en hoop naar de Coolsingel.

Of dat allemaal uitkomt? Dat hang van de motivatie af. Als het aan Lurling ligt is die er. “Voor Ajax hoef je mij echt niet te motiveren.” Zaterdagavond rond half elf weten we dat.

Beantwoord ook de vraag op Facebook: Maakt NAC de competitie spannend door zaterdag te winnen van Ajax?