Alleen nog publiek eruit bij de Vismarktstraat. foto Tjerkovara
Alleen nog publiek eruit bij de Vismarktstraat. foto Tjerkovara

Rustige Koninginnedag en -nacht, wel 29 aanhoudingen

Politie

CENTRUM - Koninginnenacht en Koninginnedag zijn volgens de politie zonder grote incidenten verlopen. In de nacht van maandag op dinsdag werden elf aanhoudingen verricht, op Koninginnedag achttien.

In verhouding tot het aantal mensen dat er in de binnenstad op de been was, viel dat mee, stelt de woordvoerder. "Dat is iets meer dan in een reguliere uitgaansnacht. Het was erg druk, maar wel gezellig." De meeste aanhoudingen waren voor belediging, wildplassen of het niet kunnen laten zien van een legitimatiebewijs.

Zo werd een vrouw uit Prinsenbeek aangehouden nadat ze zich verzet had bij haar aanhouding. De 32-jarige vrouw werd opgepakt voor verstoring van de openbare orde en belediging. Tijdens haar aanhouding zag zij kans om een agente tegen haar schenen te schoppen en een Belgische agent te trappen.

Rond 21:00 uur had zij het op de Haven aan de stok met een andere vrouw. Agenten haalden het tweetal uit elkaar, maar de Beekse zocht toch weer de confrontatie, ondanks herhaalde waarschuwingen. Verder vond zij het ook nodig om de agente uit te schelden. Dat kwam haar op een arrestatie te staan.