Avondje NAC, een liefdesverklaring. Vanaf 14 mei te koop.
Avondje NAC, een liefdesverklaring. Vanaf 14 mei te koop.

Avondje NAC genomineerd voor publieksprijs

NAC

BREDA - Het boek Avondje NAC is genomineerd voor de publieksprijs in de titel sportboek van het jaar. Naast het boek van de Bredase AD-journalist Sjoerd Mossou heeft de jury nog negen andere boeken voorgedragen.

Mossou is blij met de nominatie, maar heeft niet al te hoge verwachtingen. “We zien wel wie er stemt”, aldus de columnist. Hij weet in elk geval dat er geduchte concurrentie is. “Geen genade over Andy van der Meijde en Gijp.” Boeken waarvan er inmiddels tienduizenden, zo niet honderdduizenden zijn verkocht. “Wat ik wilde was een voor NAC-supporters herkenbaar boek schrijven, en een boek dat niet NAC-supporters een goed beeld van de club zou geven.”

“Van Avondje NAC zijn er nu zo’n acht- an negenduizend verkocht”, weet Mossou. Een mooi aantal. “Het was van tevoren lastig in te schatten. Er zijn veel goede sportboeken waarvan er maar duizend verkocht zijn. De eerste druk van vierduizend exemplaren was in twee weken weg, dat was een goede start. En het loopt nog steeds aardig door.”

Of Avondje NAC gaat winnen, dat hangt dus van het stemgedrag van NAC-supporters af. Mocht deze titel er niet komen, dan wellicht de juryprijs die in juni uitgereikt gaat worden. “Maar je schrijft zo’n boek in eerste instantie voor jezelf.”