Lintje voor Willem Hartmans. Foto Joost van Leeuwen
Lintje voor Willem Hartmans. Foto Joost van Leeuwen

Het regent lintjes in Breda

Algemeen

BREDA - De jaarlijkse lintjesregen vindt vrijdagmiddag weer plaats. Dit jaar worden er in de gemeente Breda 26 Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt.

Tussen 09:00 en 12:00 uur hebben de gelukkigen hun lintjes in handen gekregen. Op diverse locaties in de stad werden de onderscheidingen uitgereikt.

Johan de Koning ontving zijn onderscheiding voor zijn actieve rol bij muziekvereniging Fidelis. Hij is dit jaar precies 25 jaar lid en tot drie jaar geleden speelde hij mee in het fanfare-orkest. Daarnaast is hij voorzitter van het comité dat de promconcerten Feel the Music organiseert. Verder is hij actief lid van wielervereniging De Rouleurs en bekleedt hij verschillende bestuursfuncties bij atletiekvereniging SPRINT.

Willem Hartmans is al tijden actief in de gezondheidszorg. Hij is OK-assistent, voorzitter van de personeelsvereniging ‘Amuse’ van het Amphia Ziekenhuis, organisator van het voetbaltoernooi gezondheidszorg en hij is al veertien jaar Prins Carnaval van het Amphia Ziekenhuis. Daarnaast is Hartmans vrijwilliger bij voetbalvereniging Baronie, doet hij diverse werkzaamheden bij de Bredase carnavalsvereniging en is hij voorzitter van de vereniging ‘behoud Heilig Hartkerk’. Voor al deze activiteiten kreeg Hartmans vrijdag een Koninklijke Onderscheiding.

Frans van den Rookmaaker was van 1986 tot 2001 vlootpredikant bij de Koninklijke Marine. Na een eervol ontslag werd hij lid van de stuurgroep Netwerk Veteranen en van de werkgroep Post-Actieven van de Marine. Daarnaast werkt Van den Rookmaaker als ‘pro deo dominee’ en is hij medeorganisator van de Veteranen-bijeenkomsten. Hij ontving een lintje voor deze verdiensten.

Peter en Ria Schetters-Raaijmakers kregen beide een lintje voor hun zorg voor pleegkinderen. Sinds 1988 hebben ze al tientallen kinderen voor zowel korte als lange tijd een goed huis geboden. Van alle kinderen die zij onder hun hoede hebben genomen, zijn er drie kinderen waarvan zij de zorg als definitief pleeggezin hebben. De 'korte termijn' pleegzorg is daarnaast al die jaren gewoon doorgegaan.

Alle personen die dit jaar in de gemeente Breda een lintje kregen, zijn:

De heer J.C. van den Wijngaard (Bavel)
De heer P.J.M. van Engelen (Bavel)
Mevrouw E.M.W. van Engelen - van Gool (Bavel)
Mevrouw A.L.M. de Brouwer Breda)
De heer J.J.E. de Koning (Breda)
De heer C.W. Hamers (Breda)
De heer W.P.G. Hartmans (Breda)
Mevrouw J.M.M.H.C. Weterings (Breda)
De heer J.P.M. Horsten (Breda)
Mevrouw J.C.M.G. Coenen (Breda)
De heer H.W. Janus (Breda)
Mevrouw M.A.J.C. Weterings (Breda)
Mevrouw G.L. Oei (Breda)
Mevrouw G.M. Hopster (Breda)
De heer F.V. van den Rookmaaker (Breda)
Mevrouw H. Schetters (Breda)
De heer P.J.M Schetters (Breda)
De heer G.C.J.M. Franken (Prinsenbeek)
De heer A.W. Timmers (Prinsenbeek)
De heer J.P. Horsten (Teteringen)
De heer J.M Spruit (Teteringen)
Mevrouw M.A. Visker (Teteringen)
De heer A.M.J.M. Langen (Teteringen)
De heer A.M.W.M. van der Graaumans (Ulvenhout)
De heer J.W.A. Snepvangers (Ulvenhout)
De heer A.J. Sommen (Ulvenhout)

Dit jaar ontvingen 3016 mensen een lintje, waarvan vijftien personen gedecoreerd werden in de Orde van de Nederlandse Leeuw. In Noord-brabant werden de meeste onderscheidingen uitgedeeld, 605 in totaal.